Меню
Підписка на новини

Введіть ваш E-mail:

Опитування
Як вам навчання в ліцеї?
Всього відповідей: 1313
Архів записів

2018-2019

 

Звіт про роботу методичної  комісії викладачів спеціальних дисциплін та майстрів в/н гірничого і загальнотехнічого профілю за 2018 – 2019 н. р.

 

 

Робота методичної комісії проводилась згідно плану. Були розглянуті всі питання.

На початку року була розроблена вся необхідна плануюча документація (поурочно – тематичні плани, переліки пробних робіт, ДКА, письмових екзаменаційних робіт тощо).

Багато  було зроблено для розробки і впровадження Освітніх програм для професій «Електрослюсар підземний»,«Машиніст електровозу», «Електрогазозварник» які навчаються за новими стандартами на модульно-компетентнісній основі.

Розглядались питання директорських контрольних робіт і аналізу якості знань.

Питання реалізації міжпредметих зв’язків з загально-освітніми предметами.

Продовжується робота над словником спеціальних термінів.

Продовжується робота з впровадження елементів дуальної освіти.   Всі матеріали обговорювались на засіданнях МК.

Одним з напрямків роботи є оновлення матеріально-технічної бази.

В електромонтажній майстерні 1 змонтовано діюче обладнання з теми «Освітлення гірничих виробок», поповнилась база майстерні електровозів, залу гірничих машин, проведено ТО і частковий ремонт конвеєрної лінії лабораторії рудникової автоматики. Проведений аудит електромонтажної майстерні, намічений план оновлення обладнання. В кабінет електротехнічних предметів заказані плакати.

За навчальний рік було проведено 3 тижня:

  1. «Зварювання – це мистецтво» Тиждень до 100-річчя президента НАН Б.Є. Патона
  2. «Енергозбереження – справа кожного»
  3. «Слава шахтарській праці»

Пропозиції

Продовжити роботу над упровадженням проектного методу навчання.

Брати участь в роботі обл. лабораторії «STEAM освіта на Дніпрі»

Працювати над поповненням та оновленням МТБ майстерень та кабінетів.

 

Робота нашої комісії висвітлюється на нашому сайті.

З метою обміну досвідом та спостереженням за навчанням і поведінкою учнів на уроках загальноосвітньої підготовки викладачі відвідують уроки один одного. 

На уроці математики. Присутня Мосіна Т.М. група 34/16.

На уроці хімії. Присутня Мосіна Т.М. група 34/16.

ЗВІТ

Про проведення декади робітничих професій

 «Громадського харчування та сфери послуг»

з 04.02.2019 р. до 11.02.2019 р.

      Професія кухаря одна з найдавніших у світі, котра збереглася до наших днів та постійно розвивається.

     Від рівня кваліфікації та майстерності залежать смакові та споживчі властивості приготовлених страв. Тому наші майстри та викладачі приділяють значну увагу своїй професії, постійно працюють над її вдосконаленням.

     Всі свої знання та вміння намагаються передати своїм вихованцям.

Доказом цьому є проведена з 04.02.19р. по 11.02.19р. декада професії «Кухар. Виробник м'ясних напівфабрикатів. Офіціант. Бармен».    

  Взагалі декада професій громадського харчування та сфери послуг  пройшла за наміченим планом в два етапи.

 04.02.19р.  Відкриття декади розпочалося з конкурсу стінгазет про професію.

  

 19.12.18р.    Відбувся святковий захід. Це свято проходило в кухні-лабораторії з дегустаційним залом, де було організоване кафе «У МИКОЛИ». Святий Миколай привітав учнів побажаннями та солодощами. Основна ідея святкового заходу: «Я знаю, як це робити. Я зроблю це гарно». У підготовці та проведенню заходу приймали участь учні гр.14/18 « Офіціант, бармен, адміністратор» майстер в/н Вороніна В.В. та учні гр.24/17 «Кухар, виробник мясних напівфабрикатів, продавець продовольчих товарів» майстер в/н Кухаренко К.В. Учні показали майстерність в приготуванні страв згідно меню та в обслуговуванні відвідувачів.

16.12.18р.     Бінарний урок з предмету «Товарознавство продовольчих товарів»

гр.. 34/16;   провела викладач  Мосіна Т.М. та друий викладач хімії та біології Спіріна І.В.

 

 

 04.01.19р.   Прийняли участь у зустрічі за  круглим столом (засідання об’єднаних МК загально-освітніх та професійної спрямованості) та у педчитаннях з теми «Інтегровані уроки теоретичного та виробничого навчання»

 05.02.19р.  Представили професійно-конкурсний захід «Кулінарне протистояння», у якому були проведені різноманітні конкурси та змагання з приготування страв  між змішаними  командами гр.34/16 та гр.24/17. Змагаючись у майстерності, учні зуміли вразити не лише педагогів, а й самих себе.

 

     Конкурс професійної майстерності з професії «Кухар» гр..34/16 та гр..24/17 провела майстер в/н гр.24/17 Кухаренко К.В. Наряду з теоретичними змаганнями на найкращі відповіді зі спецпредметів, учні змагалися практично. Учні мали змогу показати знання з теоретичної підготовки, практичні вміння та навички. В ході заходу учні групи були поділені на дві команди: «Синіх» та «Червоних». Вони виготовляли напівфабрикати пельменів різних форм, преставляли страви, які готували як домашнє завдання, презентували їх та виставляли на дегустацію. По закінченню конкурсу було оголошено результати, нагородили переможців цінними призами та грамотами. Перемогли команда «Червоних».

 

 

14.02.19р.    Прийняли участь в проведенні ліцейних заходів КВЕСТ до дня Святого Валентина.  Цікаві питання та вправи для учасників КВЕСТу підготували учні гр.24/17з професії «Кухар» та учні гр.14/17 з професії «Офіціант. Бармен».  Учні гр.34/16 та майстер в/н Мосіна Т.М. приготували та провели ярмарок-продаж солодких виробів з тіста. Учасники КВЕСТу також відповідали на питання, які знайомили учнів шкіл з професії «Продавець продовольчих товарів».

   

Проведення декади стало справжнім святом професій, яке сприяло популяризації та підняття престижу професій, поглибленню знань учнів та розвитку їх творчої активності, інтересу до обраних професій. Взагалі декада професій громадського харчування та ресторанного сервісу пройшла за наміченим планом. Учні, майстри, викладачі спецдисциплін, приймали активну участь у проведенні декади. Відбувалося взаємовідвідування уроків викладачами та майстрами виробничого навчання, ділилися досвідом роботи, обговорювали проблемні питання.

11.02.19рПо закінченню Декади було підведено підсумки методичного тижня, який виявився продуктивним і насиченим. Педагогічні працівники ліцею показали високий рівень професійної компетентності й уміле володіння сучасними інноваційними технологіями, небайдужість до самоосвіти.

      Протягом декади спостерігалась активність і самостійність учнів усіх груп, організованість протягом усього заходу.

Захід доведено до логічного закінчення. Мети досягнуто.

10 січня 2019 року було проведено об’єднане засідання методичних комісій нашого ліцею, а саме:

  1. Методична комісія загальноосвітніх предметів;
  2.  Методична комісія громадського харчування та сфери послуг;
  3. Методична комісія гірничого і загально-технічного профілю;
  4. Методична комісія класних керівників.

Викладачі-предметники Прилуцька Н. П., Власова І. А., майстри виробничого навчання Заболотня Л. В., Плещенко-Карачаровська Т. С.  ознайомили присутніх колег  із виробництвом, на якому проходять практику і  працюють наші випускники. Була проведена віртуальна екскурсія на гірничо-видобувне підприємство нашого регіону (відеофільм). Була проведена екскурсія в зал гірничих машин, де викладачі наочно побачили гірничо-шахтне обладнання, яке вивчають наші ліцеїсти професій гірничого профілю.  Крім корисних пізнавальних знань, було отримано ще і багато емоційних вражень. Проведення об’єднаних засідань методичних комісій сприяє впровадженню більш ширше і більш глибше викладачам загальноосвітніх предметів угледіти міжпредметні зв’язки із предметами професійної спрямованості. А також всебічно розкривати теми уроку і довести необхідність знань матеріалу учням для подальшого використання його у своїй професійній діяльності. Засідання пройшло у теплій дружній обстановці.

Пошук на сайті
Голосування

Життя сайту
Статистика